Översättning Carla Wiberg.

Föräldralöse Simon Snow går sista året på Watfords Magiskola internatskola, en skola som mer eller mindre har varit hans hem under terminerna i 7 år. Däremellan har han fått tillbringa sin tid i olika barnhem, något som sällan har fungerat, varken smärtfritt eller explosionsfritt. Simon är nämligen full av magi, magi som han sällan kan kontrollera och det slutar oftast med magiska explosioner som förstör det som är i närheten.

Men inte nog med att Simon är en magisk atombomb, han är även den utvalde som ska rädda magikervärden från en magislukande varelse som kallas för den Smygande Tråken. Den största faran magivärlden någonsin upplevt, en fara som Simon måste stoppa då han enligt profetian är den utvalde men även för att Tråken helt enkelt vägrar att lämna Simon ifred.

Men Simon känner sig allt annat än utvald när han börjar sitt sista år på skolan. Han blir dumpad av sin flickvän, hans mentor och även rektorn på skolan, Magikern, ignorera honom totalt och Baz, hans rumskamrat och ärkefiende på skolan sen sju år tillbaka verkar vara försvunnen. Egentligen så borde Baz frånvaro inte bekymra Simon, då Baz har velat döda honom sen han var 11 år. Så varför saknar han sin underliga och mordlystna rumskamrat? Baz som alltid gjort hans liv surt, som smiter ut på nätterna ner i de mörka katakomberna, vars hår alltid är perfekt och som alltid tvingar Simon att vara på sin vakt. Men istället för att njuta av hans frånvaro så kan inte Simon sluta tänka på Baz.

En bok för er som gillar Harry Potter, tramsiga trollformler och trassliga kärlekshistorier.

Monica Pettersson, bibliotekarie
Sävarbiblioteket/Ersbodabiblioteket i Umeå

Förlagets beskrivning