Finns även utgiven med titeln Bara tre ord. 

Boken handlar om Simon, en tonårskille som är homosexuell. Men han har inte berättat det för någon. Han trivs med den han är men vill inte hamna i rampljuset genom att komma ut.  


Genom ett forum på internet kommer han i kontakt med en kille som kallar sig Blue. Blue går på samma skola som Simon, men han vet inte vem det är, och Simon använder inte heller sitt riktiga namn när han tar kontakt med Blue. De börjar maila varandra och lär känna varandra mer och mer, men vill båda vara anonyma. Samtidigt ger de fler och fler ledtrådar om vilka de är. 


En dag råkar skolans dramaking Martin se mejlkonversationen mellan Simon och Blue. Martin utpressar Simon och Simon är rädd att den spirande romansen med Blue ska bli förstörd. Om man nu kan bli förälskad i någon man aldrig träffat.  Simon måste bestämma sig för hur han ska berätta för världen vem han är, och det utan att förlora sina bästa vänner och förstöra chanserna med Blue. 

Love, Simon är en varm och charmig historia, och skriven på ett sätt som drar in läsaren. En bok man blir glad av. Simon är en underbar karaktär och även flera av de andra karaktärerna är lätta att tycka om. Det som gör den här boken så bra är karaktärerna, speciellt Simon, och även att det är inte ett problem för Simon att han är homosexuell, utan att alla andra tycker att det är en stor grej.  

Lii Lundmark
Bibliotekarie, Skellefteå

Förlagets beskrivning