Havets hemlighet, av Molly Knox Ostertag 

Klipporna vid havet är femtonåriga Megans plats dit hon går för att få vara i fred, men den här kvällen är klipporna hala av regn och hon slår i huvudet och faller i havet.

Istället för att drunkna blir hon räddad av den mystiska och vackra Keltie. Morgonen efter dyker Keltie upp på ön där Megan bor tillsammans med sin frånskilda mamma och irriterande lillebror.  

Megan drömmer om att bryta upp från det liv hon lever nu där hon känner sig fast i en roll som en person som inte säger något som hon inte vet att andra håller med om, som är bra på att smälta in. Hon har flera vänner men ingen som egentligen känner henne och hon vågar inte berätta för dem eller sin familj att hon är gay. Keltie och Megan blir snart mer än bara vänner och Megan ställs inför att stå upp för den hon är och för Keltie. Men Keltie har egna hemligheter. Varför har hon kommit till ön egentligen?  

Det här är en ömsint och rolig grafisk roman med inslag av fantasy om queer tonårskärlek, och om att våga vara sann mot sig själv och stå upp för det man tycker är viktigt. 

Anna Lindström, bibliotekarie
Umeå stadsbibliotek

Förlagets presentation