En personlig relationsroman, som tar upp livets svåra frågor: vänskap, kärlek och föräldraskap.  Miljön är exotisk, det är inte många romaner som avspelar sig i Singapore, denna lilla ö-nation som både är stad och stat, trång, förbryllande och pulserande. 

Under den varma sommaren av 2007 blir Kuan Ming indragen i en kampanj mot den förhatliga artikeln 377a, som faktiskt förbjuder homosexualitet i Singapore och som gör att alla medborgarna i landet inte är lika inför lagen. På första sammankomsten träffar han Ethan, lugn, trygg och eftertänksam, raka motsatsen till Josh, Kuan Mings partner. 

Kuan Ming fascineras av Ethan, som visar honom att det finns ett annat liv för en homosexuell, snart medelålders man i Singapore, bortom klubbandet och festandet tills solen går upp. Det är inte bara förhållandet med Josh som knakar i fogarna, även syskonen ger Kuan Ming mycket att grubbla över: lillebror Shaun har precis kommit ut som homosexuell och storasyster Min Li är fanatiskt kristen som har svårt att acceptera sina bröders livsval. 

Allt ställs på sin spets den dramatiska höstdagen när Min Li ska få tvillingar och förlossningen är inte utan komplikationer.

Johann S Lee har skapat en realistisk och förutseende bok, det är hans tredje roman och den första att publiceras på svenska. Johann S Lee är uppvuxen i Singapore, men har studerat i England.

Bertine Pol Sundström
Sveriges depåbibliotek och lånecentral, Umeå

Förlagets beskrivning