Ella går sista året i gymnasiet och blir ofta kär. Hon går på många fester, dricker mycket och då vill hon hångla. Hon har sex när hon känner för det, men hon tröttnar fort och  har svårt att fastna för någon. Den viktigaste personen i hennes liv är Charlie. De är bästa vänner sedan Charlies familj flyttade in i grannhuset när Ella var mycket liten. Hon har känt honom hela livet och han är hennes nästanbrorsa. Charlie är ett år äldre och har slutat skolan, men de är tillsammans så mycket de kan. Det skulle alltid vara de två.

I Ellas klass går Niki. Niki är cool, men också ganska mycket psykopat och troligen flata. När Ella frågar rakt ut om hon gillar tjejer eller killar så svarar Niki: ”Jag gillar knappt människor”. Niki säger också att det är viktigt att ha folk omkring sig som känner igen katastrofer när man inte gör det själv. Eller hon säger inte man, hon säger en. Och hon säger inte folk, hon säger människor.

Så träffar Charlie Niki och allt blir komplicerat. Mycket komplicerat. Charlie och Niki blir ett par och Ella vet att hon borde vara glad för deras skull, men ju mer hon lär känna Niki desto mer attraherad blir hon och när de rör vid varandra känns det som att lägga handen på ett elstängsel.

Till sist står Ella inför det omöjliga valet mellan bästa vännen och den första, stora förälskelsen.

Katarina Westerlund, Skellefteå stadsbibliotek

Förlagets beskrivning av boken