Director: Barry Jenkins
Writers: Barry Jenkins (screenplay by), Tarell Alvin McCraney (story by)
Stars: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes

Filmen handlar om Chiron ”Little”, en ung mans liv fram till vuxen ålder. Han har en svår uppväxt med knarkande föräldrar. I skolan blir han mobbad och kallad för bög. Chiron får också hjälp av ett par som stöttar honom. Där det betonas och uppmuntras att själv få välja vem man vill vara och att ingen annan kan bestämma det. Chiron blir misshandlad på sin skola och vid ett senare tillfälle ger Chiron sin hämnd tillbaka. Han hamnar då i svårigheter.

När Chiron är ute på gatan igen träffar han sin kompis Lev. De börjar prata med varandra, kramas och har sex tillsammans, hungriga på mänsklig närhet. Chiron reser senare till sin mamma som slutat att knarka och som ångrar sitt tidigare liv. 

Några år senare får Chiron ett telefonsamtal av sin vän Lev. De återförenas och blir tillsammans igen. Filmen handlar om de ögonblick och krafter som formar våra liv och gör oss till dem vi är.

Jag tycker att filmen är bra för den speglar hur det kan vara när man är i en utsatt position och utlämnad åt diskriminering. Det är också viktigt att filmen visar att man ska få vara den man är. Att det är viktigt att vara trogen mot sig själv oavsett vad andra tycker. Denna film fick mig att känna mig starkt berörd över Chirons utsatthet och situation.

Åsa Konradsson, Umeå stadsbibliotek

IMDB:s beskrivning