Vi får följa 18-åriga Nancys liv i 1880-talets konservativa Storbritannien. Nancy arbetar som ostronflicka på familjens fiskrestaurang i Whitstable och är förtjust i music hall-melodier.

Tillsammans med sin älskade syster Alice åker hon ofta med tåget till Canterbury och ser music hall-föreställningarna på The Canterbury Palace. Där ser Nancy för första gången Kitty som uppträder som varietésångare på The Canterbury Palace under sommaren och blir genast fascinerad av hennes scenpersonlighet.

Kittys korta hår, eleganta kostym och självsäkra uppträdande slår ann något hos Nancy och hon blir handlöst förälskad. En förälskelse som hon känner att hennes syster Alice har svårt att förstå och acceptera. Mellan den mer världsvana Kitty och Nancy växer en vänskap fram, men Nancy håller sin förälskelse hemlig. Så får Kitty ett erbjudande att komma till London och uppträda på music hall-scenerna. Hon erbjuder Nancy att följa med som hennes påkläderska.

Nancy beslutar sig för att följa med Kitty till London och de stora teatrarna. Hennes föräldrar accepterar hennes beslut eftersom de vill att hon ska känna glädje och prova sina vingar, men Nancys syster Alice har svårare att acceptera beslutet. Väl i London blir Nancy och Kitty partners både på och utanför scenen. Deras karriärer lyfter, men allt stannar upp när …

Linda Åkermo, biblioteksassistent
Skellefteå bibliotek

Bokus presentation