Serieroman

Elise, som är journalist och som sedan några år har passerat de femtio, lever ett stabilt och harmoniskt liv tillsammans med sin man Henrik. Hon har inga planer på att ändra på det, men en dag visar det sig att livet vill annorlunda: på en vernissage träffar hon Dagmar, som hon omedelbart känner sig dragen till på ett sätt som inte går att ignorera. Det visar sig snart att hennes känslor är besvarade och Elises tillvaro börjar långsamt gunga, för att ganska snart helt vändas upp och ner av passionens opraktiska, för att inte säga hänsynslösa flodvåg. 

Inget kärleksförhållande kan väl beskyllas för att vara enkelt, men för Elise och Dagmar är omständigheterna extra komplicerade: förutom att vara gifta på var sitt håll är de rotade på var sin plats långt ifrån varandra och ofta hänvisade till kommunicera, älska, förstå och missförstå varandra på distans. 

Det är svårt att följa med på den berg- och dalbana som Elises liv har förvandlats till utan att känna med henne – och känna igen sig. Innan tårarna från den ena sidan har torkat kommer oväntade skratt på nästa, för Gå med mig till hörnet varvar den djupaste förtvivlan och vackraste kärlek med befriande humor i en klockren kombination av text, bild och färger.

Anna-Lena Hedman 
Bibliotekarie, Vännäs.

Förlagets beskrivning