Miranda ”Mirre” är 15 år och bor i Gustavsberg med sina föräldrar och två bröder. Hon går i nian och är less på sina två kompisar, Liv och Moa. De gör bara tråkiga saker tillsammans. Mirre är less på typ, allt. Inget spännande händer och allt är trist.

Men en dag får hon en idé-tänk om hon skulle komma ut som lesbisk?

På en släktmiddag sker det (och även på sociala medier) och sedan är bollen i rullning. Farbror Peter som är brandman och en karlakarl (och mycket fördomsfull mot HBTQ-personer) kommenterar: ”Du säger bara så där för att du hatar män eller vad det nu är ni feminister gör. När du har flickvän, då tror jag dig”

Efter detta börjar det hända saker.

Mirre, Liv och Moa får uppmärksamhet och blir äntligen inbjuda på fest hos de populära.

Mirre utforskar kärleken med en spännande tjej från en parallellklass. Sanna vill aldrig att de träffas hemma hos henne och hon skolkar mycket, och har ofta hemliga saker att fixa med på kvällarna.

Döljer hon något?

Sanna blir flickvännen som följer med på nästa släktmiddag…

Mirre snokar i sin ena brors rum när han är borta. Det hon hittar gör henne mycket förvånad och förfärad. Hur ska hon hantera detta?

Och hur vet man egentligen om man är lesbisk, bi, hetero eller något annat?

En berättelse som vindlar hit och dit, så upp och ner som det kan vara att vara tonåring. Om kärlek, vänskap, familjeband och livets stora frågor och om att längta efter något annat.

Jenny Rundström, Campusbiblioteket Skellefteå

Förlagets beskrivning