Sommarlov, kärlek, hemligheter och sälar! Det är vad Molly Knox Ostertag bjuder läsaren på i den grafiska romanen Havets hemlighet.

Havets hemlighet är en bubblande varm berättelse om Morgan och Keltie. Morgan bär på en hemlighet, hon gillar tjejer och drömmer om den dagen hon får flytta från den lilla ön och leva ett öppet liv som lesbisk någon annanstans. Hon har sina planer för framtiden. Allt hon tänkt och hur hon lever sitt liv förändras drastiskt en sen sommarkväll då hon råkar trilla i havet och nästan drunknar. Keltie räddar Morgan i sista stund och i vad Morgan tror är en ”nära döden dröm” kysser de varandra. Det visar sig dock att Kelite är precis lika verklig som Morgan och kyssen inte alls var en dröm…


Havets hemlighet kan läsas av alla som gillar berättelser om vänskap och kärlek. Berättelsen är enkel att ta till sig och teckningsstilen passar stämningen i berättelsen perfekt. Jag föll pladask för Kelties spralliga och orädda personlighet, hon är sig själv hela tiden och det är väldigt starkt, modigt och fint. En stor bonus är alla söta sälar!

Tipsat av

Ina Björndotter, Bibliotekarie
Vännäs och Vännäsby bibliotek

Förlagets presentation