Språk engelska

Linus Baker har ett normalt, stabilt och ytterst tråkigt liv. Han arbetar med att se till att de mer ovanliga barnen i samhället har ett bra liv – han kontrollerar de statliga barnhemmen för avdelningen för magiska barn.

Men, så, får han uppdraget att kontrollera ett alldeles speciellt barnhem, Marsyas Island Orphanage, ett barnhem där barnen faktiskt uppmanas att vara annorlunda. I ett samhälle som styrs av en totalitär makt ska det inte finnas annorlunda saker, och speciellt inte barn som har förmågor som att flyga, kontrollera eld eller vara Anti-krist. Linus sänds för att stänga ned barnhemmet, men när han möter barnen och föreståndaren Arthur så inser Linus till slut att ibland måste man vara sann mot sig själv och att vara annorlunda är helt i betraktarens ögon.

I “The house in the cerulean sea” får vi en underbar kärlekshistoria mellan huvudpersonen Linus och föreståndaren på barnhemmet Arthur. De är knappt artiga mot varandra i början, men när de lär känna varandra mer och mer, och när Linus vågar stå upp för sig själv och andra – då vågar även Arthur att ta steget fram.

Förutom kärlekshistorian mellan två män, är denna bok väl värd att sätta i händerna på varje ungdom, då den på ett rättframt och enkelt sätt beskriver vikten av att tro på sig själv och att vara ärlig mot sig själv.

Emma Sundström, bibliotekarie
Sjukhusbiblioteket, Skellefteå

Förlagets presentation