Adam lever ett framgångsrikt liv i USA. Hockeyproffs, lyxig våning i New York, gott om pengar och en vacker flickvän, Anna. Adam kan stå ut med Annas vanor, ovanor och krav på honom. Anna är hans flickvän och en viktig del av den yta han visar för omvärlden. 

En dag får Adam ett brev från Sverige, ett anonymt brev med en bild och texten ”du har väl inte glömt?”. Nej, Adam har inte glömt. Inte glömt den sommar för tio år sedan när han, i hemlighet, träffade och älskade Max. Underbara Max, som den sommaren kommit ut som homosexuell och blivit utsparkad av sina föräldrar. 

Det finns bara tre personer som känner till Adams hemlighet, Adam själv, Max och ytterligare en person. I tio år har Adam lyckats dölja vad som hände den sommaren, men nu känner han sig hotad. Om det kommer ut att han haft ett förhållande med en annan kille så skulle hela hans liv rasa ihop…Adam vill egentligen träffa Max igen för att förklara varför det blev så fel på slutet av sommaren för tio år sedan. Tillbaka i Sverige möter han Max och de starka känslorna finns kvar. Adam måste göra ett val, på sätt och vis samma val som för tio år sedan…

Åsa Nilsson Tegsbiblioteket/Tegs centralskolas skolbibliotek i Umeå

Förlagets beskrivning