Malin och Johanna tipsar

Julia har inte haft sex på tre år men efter några misslyckade försök när hon ger sig ut på fältet igen inser hon att det kanske inte riktigt är hennes grej det där, att vara tillsammans med män. 

Vid 26 års ålder inser hon plötsligt att hon är lesbisk, finner sig vilt förälskad i en kvinna och upptäcker att sex kan vara hett som lava. Hennes nya kärlek är både polyamorös och sysslar med BDSM och som ny i Hbtq-världen vill hon inte verka oerfaren och fördomsfull så hon utmanar hela tiden sina egna gränser. Något som hennes bästa kompis Alice också uppmärksammat, det verkar som att Sam mer och mer vill kontrollera Julia. 

Boken innehåller många fina vänskapsrelationer men också mycket sex. Väldigt mycket sex, med konkreta beskrivningar. Vill en ha ingående beskrivningar av SM-sex är detta helt rätt bok!

Malin Granberg, bibliotekarie
Sävar bibliotek, Umeå


Rak, rolig & skarp
Passa på att bunkra upp att-läsa-högen med På Djupet av brittiska Kate Davies. Huvudpersonen Julia är en Bridget Jones karaktär som får en att skratta och läsaren får en inblick i Londons hbtq-värld. Julia är en härlig människa som lever ett liv som hon inte hade förväntat sig.

I bokens början lyckas hon aldrig få till sina relationer att fungera och sexlivet är obefintligt. Hon är utbildad dansare men p.g.a. av en skada kan hon inte fullfölja sin dröm och hennes skrivbordsjobb tråkar ut henne.

Att säga att romanen är en skrattfest från början till slut är att överdriva men visst är den emellanåt hysteriskt rolig och oanständig. En makalös bok som fyller i skrattrynkorna. Riktigt uppfriskande.

Denna sexosande lesbiska komma ut roman signalerar lust och läsaren får ta del av både det sämsta och bästa sexet. Handlingen är ganska flytande och utan etiketter.


Tillsammans med Julia får läsaren ta del av en kärleksberättelse där det visar sig att relationer är rätt komplicerade. Det är också en story där läsaren slipper tugga moralkakor. Boken är nämligen skönt befriad från ungdomsböckernas pedagogiska uppsåt. Sidorna kantas av en hård humor, stundtals brutal men innehåller också roliga ordkombinationer såsom ”eklagrig röst” osv.


Johanna Jungeklint, Linköpings bibliotek

Förlagets beskrivning