Anna och Karin tipsar

Köp medges ej visas i displayen och det är väl allas vår värsta mardröm. Joel och hans syster Alva är och handlar fredagsmys på ICA på Mariehem och irritationen i kön bakom dem ökar. Istället för att behöva plocka bort matvarorna och framför allt fredagsmysets förnödenheter kommer en klasskamrat till räddning och löser ut syskonparet på affären. Det här är starten på en kärlekshistoria mellan Joel och Elias.

Båda går på gymnasiet och har träffats under ettornas inspark. Men allt eftersom terminen drog igång så kom de ifrån varandra, mycket beroende på att Joel såg Elias hänga med Simon. Men pengarna måste såklart betalas tillbaka. Deras möten hemma hos varandra under höstlovet accelererar och den trevande vänskapen börjar allt mer likna en vacker kärlekshistoria i sin linda. Boken är utgiven på Nypon förlag och äntligen finns det en bok i ett mer lättläst format utan att för den skull vara tråkig.

Anna Sjöstedt Wiren
Ålidhems bibliotek, Umeå

När Joel är i mataffären och ska betala sina varor så funkar inte hans kort. Typiskt! Mamma har glömt att föra över pengar till hans konto. Pinsamt. Kön ringlar långt bakom honom. Så plötsligt hörs en röst ifrån kön – Jag kan ta det!

Det är Elias som Joel tidigare har kollat in på skolan.

Så börjar berättelsen om Joel och Elias, en varm och fin berättelse om förälskelse.

Vi för följa Joel och Elias när de lär känna varandra. De träffas hos Elias på kvällarna, spelar schack och äter bullar.

En följer med spänning hur deras träffar fortskrider och vad det kan leda till.

En lättläst ungdomsbok som är lätt att tycka om.

Karin Engman
Nordmalings bibliotek

Förlagets beskrivning