En biografi över Kims liv med texter och bilder från hennes barndomsår och ungdomsår samt livet som vuxen. Hon berättar historien om sitt familjeliv, sitt arbetsliv och om sin sexualitet.

Vi får följa Kims liv på västkusten, med trassliga familjehändelser, som präglas av mörker men även ljusglimtar. Hennes berättelse är som en slalombana i livets olika faser med olika människor och situationer som påverkar hennes liv, samt val. Kims resa från flicka till vuxen kvinna har påverkats av olika kvinnor och män med vilka hon har utforskat sin sexualitet.

Tonåringen Kim kämpade med att passa in i samhällets förväntningar och normer. Hennes relationer till män var komplicerade. Hon beskriver att hon var hänsynslös med män och tog för sig utan tanke på följder, men med kvinnor var hon mer noggrann och försiktig. Med kvinnor märkte hon att hon var känslig för sin nakenhet på flera plan.


Kims lesbiska sida var en hemlighet och mest fick sitt utlopp på nätet. Hennes närmsta i familjen visste inte om hennes privatliv mer än att hon var stjärna i dokusåpan Friends på turné, där hon var dansbandssångerska.


Kim och hennes vän Nina stöttade varandra i ur och skur. Kim kämpade både med arbetslivet och privatlivet. Psykisk ohälsa så som stress och panikångest resulterade i många långa nätter på psykiatriska akutmottagningar.

I mina reflektioner så tänker jag att Kim hade krav på sig att ha så kallade normala heterosexuella relationer och göra karriär och bli känd. Trycket blev väldigt väldigt stort på henne. Att nu ha kommit ut som bisexuell har gjort Kim till en gladare och lyckligare människa.

Pär Röckner, Kulturchef Sorsele kommun

Förlagets beskrivning